fredag 26 augusti 2011

En hund begraven

http://www.dalademokraten.se/Falun/Naringslivschefen-kops-ut-/

Just nu kan man läsa i DD och FK om hur näringlivschefen Hont köps ut. Efter att arbetat i 2,5 år ska han få ett års lön och en egen jobbcoach i ett halvår!
Så här stod det på kommunens hemsida för några år sedan:
Lars Hont är 51 år och börjar sitt arbete som näringlivschef i Falun den 1 april. Han är i dag rektor på Saltsjöbadens samskola.
Vi hälsar Lars välkommen till Falun, säger kommundirektör Torkel Birgersson. Han har goda meriter och står för ett nytänkande som blir positivt för Falun och regionen. Lars Hont har en bred bakgrund både från näringslivet och den kommunala världen och det ska bli spännande med Lars som en ny och viktig länk mellan kommunen och vårt näringsliv.
Lars Hont säger själv att det är en spännande utmaning att bli näringslivschef och att det ska bli intressant att arbeta i Falun.
Lars är i dag rektor på Saltsjöbadens samskola i Nacka Kommun. Dessförinnan har han haft ledande positioner inom bland annat förlagsbranschen.
Som rektor fick Lars Hont 2005 Rektorsakademins vandringspris ”Heja Rektorn” med motiveringen att han ”vågar vara tydlig i sina krav, vågar delegera, vågar vara synlig, vågar ifrågasätta, vågar styra, vågar erkänna fel - vågar vara chef!” Nyhetsarkiv
Vad var det egentligen som gick fel? Hur sjutton tänker politikerna när de går ut i tidningarna och säger "det är alltid så att det sticker i ögonen på folk" ...
TACKA SJUTTON FÖR DET!
Om en människa rekryteras med hjälp av en firma som tar jäkligt bra betalt (det brukar vara så) och sedan slutar frivilligt för att hustrun inte hittat ett bra arbete...så ska han dessutom få många hundratusen av våra skattepengar. Och trots att han enligt egen åsikt har ett brett kontaktnät så ska han ha en egen coach.
Här är en hund begraven! Någon ljuger! Och vi vanliga medborgare sitter där småsinta och med stickor i ögonen enligt en del politiker. Fy fan!
....vad är det med rekryteringen av näringslivschefer och Falu kommun? Den som var förut blev anklagad för
fiffel vid köp av ett hus.

1 kommentar:


  1. ”... vad är det med rekryteringen av näringslivschefer och Falu kommun? Frågan är berättigad
    .
    Hont dömdes 2013 i Nacka tingsrätt för förskingring begången, i Nacka kommun. Avgångsvederlaget på 680.000 kr från Falun kommun, räckte ganska precis till det skadestånd han ådömdes att betala till Nacka kommun!
    http://www.dalademokraten.se/dalarna/falun/forre-naringslivschefen-domd-for-forskingring

    I april 2015 har ytterligare en sektionschef inom socialförvaltningen köpts ut.
    http://www.dalademokraten.se/dalarna/falun/forre-naringslivschefen-domd-for-forskingring
    Nu väntar vi med spänning på att få veta, vad kan den aktuelle sektionschefen kan ha haft för dolda talanger. Och ifall han går plus eller minus på sitt avgångsvederlag på 439.000 kr …

    SvaraRadera