torsdag 20 december 2012

Julens favoriter

Stig har gjort julköttbullar av 1 kilo köttfärs. Det blev 70 stycken köttbullar.

                                                   Ischoklad
I 40 år har jag gjort ischoklad efter samma recept. Det är samma ingredienser som när man ska göra radiokaka.
2 ägg, vispas med 1 1/2 dl socker
rör ner 3 dl O´boy
smält 1/4 kg kokosfett (låt svalna något och rör ner i smeten)
Skeda ner i knäckformar  (om man tycker sig ha råd kan man köpa ischokladformar)
Ska du göra radiokaka,  kläd en avlång form med smörgåspapper, fyll med choklad och mariekex
 
Lätt lag till inlagd sill
Koka en lag av:
0,5 dl ättikssprit (12 %)
1,5 dl vatten
2 dl socker
0,5 tsk krossad vitpeppar
2 tsk krossad kryddpeppar
1 lagerblad 5 kryddnejlikor
Skölj av inläggningssillar, klipp dem i lagoma bitar och varva med den kalla lagen och skivad rödlök. Klar efter 2 dygn.
 
 
 
 
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar