söndag 24 januari 2010

Semester

Jodå, allt är möjligt, palmer kan faktiskt växa upp direkt ur huvudsvålen. En bild ljuger aldrig.
När barnen är små så går semestern åt till att köpa glass, trösta över skrubbade knän eller leta toaletter. Det är inte så mycket man hinner se av resemålet i fråga. Att resa med ett av barnen som blivit vuxet är fantastiskt i alla fall när barnet är som min dotter. Vi har under en vecka solat, ätit gott, pratat och läst, läst och åter läst. Vi har bytt böcker med varandra och diskuterat böcker.
Puerto Rico, den rika hamnen, är en plats på Gran Canaria där solen alltid verkar att skina. När det regnar och blåser på andra platser på ön så är det vackert i "Puerto".
På många restauranger skyfflas mat ut till turisterna ungefär som man utfodrar grisar. Om man själv är intresserad av matlagning så tar man inte vad skit som helst. Vår favoritrestaurang heter Restaurante Don Quijote. Här smälter den tjocka oxfilén i munnen och fiskrätterna är goda och vällagade. Och efterrätterna mmmmmmmmmmmm. Flamberade jordgubbar eller Creme Catalana...himmelskt gott. Det bästa av allt är att priserna, på Don Quijote inte är högre än
"svinrestaurangerna".
Det är bara det att många andra också har den här restaurangen som favorit. Vi fick boka bord flera dagar innan vi fick plats.

1 kommentar: