onsdag 10 november 2010

Fler ljudböcker (korta omdömen)

J M G Le Clezio, Afrikanen
Nobelpristagaren ser tillbaka på sin uppväxt. Efter krigsåren far familjen från Frankrike ner till Afrika för att bo tillsammans med fadern.Bra inläst av Krister Henriksson.



Arto Paasilinna, Harens år
En journalist och fotograf är ute på ett uppdrag. De råkar köra över en hare. När journalisten går för att leta rätt på haren så inser han plötsligt hur meningslöst hans liv är. Han beslutar sig för att se Finland tillsammans med haren. Den som läser är Tomas Laustiola. Hans röst är perfekt för berättelsen.

Anders Paulrud, Kärleken till Sofia Karlsson
Jag njuter av att lyssna till Reine Brynolfsson! Anders Paulrud berättar en kärlekshistoria mellan den unga Sofia, Midsommarkransens drottning, och en betydligt äldre man.  Boken är värd att lyssna på tack vare Reine.
Nisti Sterk, Så länge Gud vill och rumpan håller
Nisti är en duktig skådespelare och ståuppare. För några år sedan var hon på Folkets Hus och gjorde en fantastisk föreställning, Zeynos värld. Här läser hon själv sina berättelser. Först är det svårt att lyssna på Nistis röst, hon är så översprudlande. Men även en trög svensk kan  vänja sig. Hennes historier är väl värda att lyssna på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar