tisdag 11 juni 2013

Specialisten

Jag är mycket nervös inför att träffa Åke, specialisten från Uppsala. Han berättar vad han ser på bilderna från röntgen. Jämfört med de äldre plåtarna så syns en liten förändring. Cancern har vuxit under den här tiden men ytterst lite. Jag nappar på betet som en hungrig fisk... han sa faktiskt liten förändring tröstar jag mig själv.
Åke undrar om vi ska prova en annan behandling ( han frågar ofta efter min mening, ett sympatiskt drag men jag ha ingen aning om vad som är bäst). Han berättar om Xeloda. Det är en cellgiftsbehandling i tablettform. Fyra tabletter på morgonen och fyra på kvällen. Det börjar bli så mycket tabletter så jag blir mätt på bara den dieten.
Marie är en ny sköterska för mig. Hon tar några prover och berättar sedan hur den nya behandlingen ska gå till. Bland annat ger hon mig två stora tuber med krämer, en för fötterna och en för händerna.
En biverkning kan vara hand- och fotsyndromet då fötter sväller och rodnar för att till slut bli blåsor. När jag läser instruktionpapperen så ser jag att det finns gott om biverkningar men förhoppningsvis ska väl allt inte drabba mig.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar