onsdag 17 februari 2010

Semla, fettisdagsbulle, hetvägg...

...kärt barn har många namn. Redan på 1700-talet åt människor fettisdagsbulle, i alla fall de som hade råd. De bullarna kokades i mjölk och fylldes med mandelmassa. Under 1800-talet åts de utan föregående kokning men med socker och kanel. I början av 1900-talet kom de mer moderna semlorna med grädde och mandelmassa och som serverades till kaffe (enligt Nationalencyklopedin).
Jodå, jag vet att det här skulle varit skrivet igår! Men nu var det så att förvaltningen bjöd på semlor och när jag anlände till arbetet, efter att ha varit i Toftby skola och berättat,SÅ VAR SEMLORNA SLUT!!! Det är väl själva fan att när det vankas tårta eller semlor då är vi dubbelt så många anställda mot när något ska göras. Eller, hemska tanke, någon åt en extra i smyg på toaletten?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar