lördag 31 mars 2012

Plastic paddy

Lisbeth ringde: Kom till Vansbro! Det kommer ett irländskt band hit och spelar på bygdegården. De lär ut irländsk dans också, sa hon. Eftersom min kompis Berit sjunger irländskt ibland så far vi dit. Först får vi se Lisbeths nya kontorsrum. Så fint med fönster åt alla håll. Det är de värda, personalen på Vansbro bibliotek har haft det mycket trångt förut.
På kvällen far vi till en bystuga. Vi hjälper till att plocka fram allt som behövs för kvällen, vi ställer   iordning en pub som Lisabeth ska stå i. Det visar sig att det irländska bandet är Plastic Paddy från Falun! Jag gillar dom. Ett gäng som spelar helgjutet. En duktig flöjtist, en bra dragspelare, en rolig berättare och gitarrspelare och en fiolspelare av Guds nåde. Så har de med sig en man som ska lära folk att dansa. Vilket inte är så lätt. Publiken är mycket glada och högljudda. Kvällen blev trevlig! 
Varje andra lördag i månaden är Plastic Paddy på restaurang "Mariann´s" i Falun. De jammar och publiken får vara med om de vill. Vi bestämmer att det måste vi gå på. Lisbeth från Vansbro och Berit från Sunnansjö kommer och det blir säkert fler. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar