lördag 18 september 2010

Valet

Få myror rör sig sakta över stacken. Håller de på att dra smålöv över alla hål och gå till vintervila? Har de redan hållit sitt val? Vet de vilka som kommer att styra och ställa de närmaste åren?
Går det runt någon myra och funderar varför hennes frågor aldrig kom upp?
100 000 år! Fattar någon hur många år det är? Tänk om australiensarna, som nu vill bryta guld i Falun, hittar en ort där nere i berget. Och där finns en present till oss som lever nu. En hälsning från människor som levde för många tusen år sedan.
Då kan någon hävda att den tekniken fanns inte...nä, men nu finns den. Vi som lever nu vill lösa våra energiproblem med teknik som lämpar över giftigt avfall till kommande generationer. Det är så långt från indianernas sätt att tänka...att vi lånar naturen av våra barn och barnbarn.
Maud hävdar att staten ska inte äga några företag. Varför inte det? Om vi gemensamt byggt upp en verksamhet som fungerar bra och som ger avkastning till oss alla ( i stället för en ägare). Pengar som kan satsas i slitna skolor, att rycka upp verksamheten på bibliotek, se till att de gamla har personal runt sig, satsas på mindre barngrupper...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar