fredag 13 januari 2012

Vardag

På sin tid sjöng Hasse och Tagen "Vad i helvete har dom för sig uppå banken efter tre". Det finns säkert folk som funderar vad som sker på biblioteket före klockan 10.00. Nu för tiden kommer många vuxenstuderanden in klockan 8.00. Tidningsläsarna kommer också in då.
Vi som arbetar på Barnavdelningen plockar leksaker och sätter upp böcker. Med tanke på att vi lånar ut nästan lika mycket böcker som hela vuxenavdelningen så är det mycket att göra.
Vuxenavdelningen har ett schema som gör att de sätter upp böcker var tredje vecka, vi på barn plockar varje dag! Olika faller ödes lotter.

Häromdagen började vi flytta hyllor. Vi har inte plats för alla barnvagnar.  Det gäller för oss att möblera om för att klara efterfrågan Vi drog ner hyllor och flyttade om. Jag drog Hcg-böckerna, Karin fixade de engelska böckerna och Bi jobbade med Fackböckerna.
Det var en hel fröjd att flytta Hcg (dvs böcker för 9-11 år). Nu fick vi mer plats, jag kunde skylta mer och göra hyllorna mer funktionella. Så gick jag på lunch och kom ner igen en timme senare. Allt var sabbat och ordningen förstörd! Vad hade hänt? Vardagen hade hänt!





Två klasser senare så var ordningen något annorlunda...men det är faktiskt meningen att de ska bli lockade att läsa så det var bra att de tagit det som jag satt fram som lockvara. Det viktigaste av vårt jobb på barnavdelningen är att visa  barn att det finns böcker som är fantastiska, roliga. viktiga, underfundiga och helt enkelt underbara. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar