Rabarbern fick gödsel och ny jord och växer nu så det knakar. Jag kokar en enkel rabarbersaft: en storkastrull full med rabarber, vatten och sedan är det bara att koka tills rabarbern är mosig. Sila i en vanlig sil och slå på socker i önskvärd mängd och njut direkt.
Eller de här småkakorna som är underbart goda:
Rör socker och smör poröst, 3 msk socker och 100 g smör
Blanda i vetemjöl, 2 1/2 dl
Forma till två längder. Gör en bred skåra och fyll skåran med rabarber (som smält sakta i en kastrull med socker).
Grädda i 200 grader i cirka 15 min.
Blanda 2 dl florsocker med 2 msk vatten och ringla över de färdiggräddade längderna. Skär på snedden.
Eller de här småkakorna som är underbart goda:
Rör socker och smör poröst, 3 msk socker och 100 g smör
Blanda i vetemjöl, 2 1/2 dl
Forma till två längder. Gör en bred skåra och fyll skåran med rabarber (som smält sakta i en kastrull med socker).
Grädda i 200 grader i cirka 15 min.
Blanda 2 dl florsocker med 2 msk vatten och ringla över de färdiggräddade längderna. Skär på snedden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar