söndag 4 maj 2014

Brödbak

Många gånger har jag nu provat att hitta ett gott bröd som samtidigt är nyttigt. Jag har misslyckats...men så i går bakade jag Grahamsbullar:
 3 dl grahamsmjöl, slå 3 dl kokande vatten över
50 gr smör
3 dl vatten (till)
50 gr jäst
2 tsk salt
2 msk sirap
5 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl (ungefär)
Rör ihop som du brukar, men det skållade mjölet kan du inte blanda i förrän det är nere i 28 grader. Arbeta smidig. Låt degen jäsa. Rulla 20 bullar jäs igen och grädda i 225 - 250 grader.
I receptet står det att bullarna kan bli smuliga så därför hade jag i 2 msk ekologisk kokosolja, det gjorde susen, de blev inte smulig utan riktigt bra.

Årets första nässelsoppa och nygräddade grahamsbullar. Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar