torsdag 26 december 2013

Jul i Borlänge

I år ville Einar och Anna att vi firade hos dem. Vi gjorde ett julknytis. Einar och Anna hade huvudansvaret medan vi andra tog med oss några rätter var. Emma var en skägglös men mysig tomte.

 Anna sitter och filosoferar...
 Som så många andra familjer äter vi först god julmat för att sedan bänka oss och vänta på Kalle, Lady och Lufsen, Askungen och alla andra Disney-figurer. 
Häromdagen såg vi för första gången hela filmen om Askungen, det var kul att se  efter att år efter år bara se avsnittet där mössen syr Askungens klänning klar. I den här filmen har inte Disney förstört den gamla folksagan utan är den relativt trogen. Den är förstås lite tillrättalagd, i en gammal variant av Askungen, skär storasystern av sig hälen för att skon ska passa och lillasystern tar en kniv och skar av sig tårna, ivrigt påhejad av den elaka styvmodern. En del folksagor är mustiga och blodiga.  Till exempel så straffas den elaka styvmodern på Askungens bröllop, hon får dansa i glödande skor tills hon faller död ner.
Einar har kommit på ett nytt sätt att bli av med all överbliven julmat, han äter upp allt (här skojar han med Lina som håller i kameran).

 
 Margareta och Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar